Mięsiwo. Krótka historia mięsożerstwa

Wydawnictwo:
PETRUS
Rok wydania:
2024
Liczba stron:
250
Oprawa:
miękka
Wymiary:
130x190
ISBN:
978-83-7720-764-2
Rodzaj publikacji:
książka

Data premiery:
2024-03-29

Andrzej Kozioł, krakowski pisarz i dziennikarz, od lat konsekwentnie oprowadza swoich czytelników po kuchniach i restauracjach, po historii widzianej poprzez kulinaria. Tym razem – po książkach o ziemniakach, chlebie oraz rybach – zaprasza na prawdziwą mięsną ucztę. Na przechadzkę po związanych z mięsem obyczajach, nakazach, zakazach i przesądach. Jak zawsze – mnóstwo anegdot, niezwykłych opowieści oraz niezwykłych przepisów, starych, ale ciągle do wykorzystania w kuchni.



Zobacz również:
Andrzej Kozioł
29,00 zł
Andrzej Kozioł
49,90 zł